Huize dahme
Small
Medium
Large

Historie en ligging Huize Dahme 

 

Huize Dahme is een authentieke zorgvilla voor particuliere en kleinschalige ouderenzorg, gelegen op een prachtige bosrijke locatie in het rustieke stadje Lochem.  Het pand werd in 1991 op de Monumentenlijst geplaatst. Omstreeks 1900 bouwde de fabrikantenfamilie Naeff de villa, oorspronkelijk onder de naam ‘de Pillinck’. Het pand is ontworpen door de beroemde architect Nicolaas Molenaar.


Het gezellige centrum van Lochem bevindt zich op loopafstand van de zorgvilla. Lochem is rijk aan natuur en cultuur. Wie rust en ruimte zoekt en van natuur en landschap wil genieten, kan eindeloos fietsen en wandelen. Maar ook de Schouwburg in Lochem bevindt zich op steenworp afstand.

Klik hier voor lokaal nieuws over Lochem en omstreken.

Vanuit cultuurhistorisch oogpunt zijn er nogal wat gebouwen en plekken die de moeite waard zijn: o.a. het oude stadhuis aan de Markt in Lochem, het Tramhuisje in Gorssel, huis Verwolde. Huize Dahme ligt centraal en op relatief korte afstand van de steden als Enschede, Almelo, Zutphen en Deventer. Zorgvilla Huize Dahme is makkelijk te bereiken met de auto of het openbaar vervoer. De naam ‘Huize Dahme’ is een eerbetoon aan Agnes Dahme, de moeder en grootmoeder van oud directielid Kitty Tijdeman en  direcielid Afke Jansen-Lijftogt: “Agnes was een hele zorgzame vrouw, die altijd voor anderen klaarstond. Haar portret siert de hal van de entree.”